E-shop for toners, copier machines, laser printers and consumatives


Privacy Notice

Обща информация

От 25 май 2018 г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни при покупки от интернет магазинте на МИГКОМ ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  • Наименование: "МИГКОМ" ЕООД
  • ЕИК/БУЛСТАТ: 104682186
  • Седалище и адрес на управление: гр.В.Търново, ул."Бачо Киро" 3
  • Адрес за упражняване на дейността: гр.В.Търново, ул."Бачо Киро" 3
  • Данни за кореспонденция: гр.В.Търново, ул."Бачо Киро" 3
  • E-mail: migcombg@gmail.com
  • Телефон: 062 630138
  • Удостоверение за администратор на личните данни

Информация относно компетентния надзорен орган

  • Наименование: Комисия за защита на личните данни
  • Седалище и адрес на управление: гр.София 1592, бул."Проф. Цветан Лазаров" №2
  • Данни за кореспонденция: гр.София 1592, бул."Проф. Цветан Лазаров" №2
  • Телефон: 02 915 3 518
  • Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

"МИГКОМ" ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) "МИГКОМ" ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с закупуване на стоки от интернет магазините на МИГКОМ ЕООД на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на "МИГКОМ" ЕООД по договор с Вас;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо "МИГКОМ" ЕООД;

(2) "МИГКОМ" ЕООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, "МИГКОМ" ЕООД действа в качеството си на обработващ лични данни

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) "МИГКОМ" ЕООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашите интернет магазини www.migcombg.com , www.tonerbg.eu и www.migcombg.eu , както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели:

  • създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за продажба като съответна услуга;
  • предоставяне на техническа поддръжка чрез кол център;

(2) "МИГКОМ" ЕООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, "МИГКОМ" ЕООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява "МИГКОМ" ЕООД?

Чл. 3. (1) "МИГКОМ" ЕООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

  • Регистрация на потребител в уебсайта и изпращане на стоки

(2) "МИГКОМ" ЕООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон)
    • Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;
    • Основание за обработка на личните Ви данни: С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на стоки, между "МИГКОМ" ЕООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Допълнителни данни, предоставяни от Вас Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за адрес и имейл за технически контакт.
    • Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
    • Основания за обработка на данните: С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между МИГКОМ" ЕООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Други данни, които "МИГКОМ" ЕООД обработва При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил
  • Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
    • Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по иззвършени услуги и закупуване на стоки
    • Основание за обработка на личните Ви данни: С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, и закуване на стоки между "МИГКОМ" ЕООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) "МИГКОМ" ЕООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от "МИГКОМ" ЕООД от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) "МИГКОМ" ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, "МИГКОМ" ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) "МИГКОМ" ЕООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на нови продажби

(3) "МИГКОМ" ЕООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) "МИГКОМ" ЕООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) "МИГКОМ" ЕООД Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от "МИГКОМ" ЕООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2) "МИГКОМ" ЕООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от "МИГКОМ" ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) "МИГКОМ" ЕООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но "МИГКОМ" ЕООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до "МИГКОМ" ЕООД

Право на изтриване ("да бъдеш забравен")

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от "МИГКОМ" ЕООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а "МИГКОМ" ЕООД задъжението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо "МИГКОМ" ЕООД;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) "МИГКОМ" ЕООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) "МИГКОМ" ЕООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от "МИГКОМ" ЕООД да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на "МИГКОМ" ЕООД да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • "МИГКОМ" ЕООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на "МИГКОМ" ЕООД имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на "МИГКОМ" ЕООД, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от "МИГКОМ" ЕООД директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от "МИГКОМ" ЕООД да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. "МИГКОМ" ЕООД може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от, "МИГКОМ" ЕООД които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако "МИГКОМ" ЕООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) "МИГКОМ" ЕООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

Чл. 17. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  • Наименование: Комисия за защита на личните данни
  • Седалище и адрес на управление: гр.София 1592, бул."Проф. Цветан Лазаров" №2
  • Данни за кореспонденция: гр.София 1592, бул."Проф. Цветан Лазаров" №2
  • Телефон: 02 915 3 518
  • Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл. 18. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 19 (1) Когато възлагате на "МИГКОМ" ЕООД да обработва лични данни на трето лице за целите на използването на услугата, "МИГКОМ" ЕООД действа в качеството на обработващ личните данни.

(2) В случаите по ал. 1 "МИГКОМ" ЕООД, действа единствено по Ваша инструкция като ползвател на услугата и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате. "МИГКОМ" ЕООД няма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като ползвател на услугата избирате да зареди в услугата (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай "МИГКОМ" ЕООД няма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на "МИГКОМ" ЕООД в този случай се ограничава до 1) съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно общите условия и 2) предоставянето на информация за услугата и функционалностите чрез нейния интерфейс.

Какви мерки за сигурност сме предприели в "МИГКОМ" ЕООД по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси.

Всеки ден добавяме в нея нови правила и се грижим информацията на нашите клиенти да е защитена на най-високо ниво.

С всички тези действия блокирахме опити за злонамерени действия към информацията, която клиентите съхраняват на нашите сайтове.

Back
Your IP Address is: 54.82.93.116
Copyright © 2018 tonerbg.eu. Powered by Zen Cart Designed by Zen Flavor